23.08.2011

Socialminister nedsætter tænketank for bedre inklusion af mennesker med handicap

Ny tænketank med blandt andre skuespillerne Jan Gintberg og Lone Hertz skal være med til at komme med gode idéer til, hvordan samfundet bedre kan rumme mennesker med handicap.

Socialminister Benedikte Kiær har i dag nedsat en inklusionstænketank. Den rummer markante profiler med erfaringer fra ledelse, etik,  kunst , kommunikation og forskning - og hvor nogen har personlige erfaringer at trække på.

Socialminister Benedikte Kiær har i dag nedsat en inklusionstænketank. Den rummer markante profiler med erfaringer fra ledelse, etik,  kunst , kommunikation og forskning - og hvor nogen har personlige erfaringer at trække på.

Tænketanken består af 14 medlemmer, som i efteråret skal arbejde med nye tanker og ideer til, hvordan der kan skabes et rummeligt Danmark for mennesker med handicap. Det gælder i daginstitutioner, i uddannelsessystemet, på arbejdspladsen, i kultur-, fritidsliv og i lokalsamfundet i øvrigt. Og det gælder i forhold til den måde, hvorpå vi i dagligdagen møder andre mennesker. 

Socialminister Benedikte Kiær: " Jeg har samlet en gruppe mennesker, der repræsenterer stærke, iderige og forskellige holdninger, synspunkter og fagligheder, som kan bidrage med nye vinkler og påvirke den fremtidige udvikling af handicapområdet. Det er helt nødvendigt, at vi gør op med indgroede myter og tør tænke nyt om, hvordan vi bedre kan sikre den nødvendige hjælp og inklusion af mennesker med handicap. Vi skal sikre, at udviklingen kommer på det rette spor."

Her er listen over medlemmerne:

Tue Byskov Bøttkjær, formand for Det Centrale Handicapråd (DCH)
Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte
Povl Riis, formand for Ældreforum
Lisbeth Zornig Andersen, formand for Børnerådet
Samina Shah, folkeskolelærer og kommunalbestyrelsesmedlem (K) i Viborg
Lone Hertz, skuespiller
Jan Gintberg, Stand-up komiker
Peder Esben Bilde, direktør i Elsass Centret
Isabella Leandri-Hansen, forkvinde for Sammenslutningen af Unge Med Handicap (SUMH)
Ole Lauth, forstander på Egmont Højskolen
Dorte Damm, psykolog og specialist i ADHD, Risskov Psykiatriske Hospital
Kenneth A. Balfelt, kunstner
Peter Mads Clausen, bestyrelsesformand for Fabrikant Mads Clausens Fond, formand for Danfoss uddannelsesfond og bestyrelsesmedlem for Refugees United. 
Tanja Hall, projektleder i  Youth Explorer.

Tænketanken har stiftende møde i dag mandag den 22. august og mødes i den kommende tid.