Nyt ambassadørkorps skal hjælpe personer med udviklingshæmning i job
Som noget nyt har KLAPjob startet et ambassadørkorps, der består af syv personer med kognitive udfordringer, som er i arbejde, og som gerne vil hjælpe og støtte andre, der vil samme vej
Af Emma Borello, kommunikationsmedarbejder i LEV
KLAPjobs nye ambassadørkorps har til opgave at fortælle andre mennesker med udviklingshæmning om alle de fordele, udfordringer og op-og-ned ture, der er forbundet med at have et arbejde.
De syv ambassadører Mick, Bjørn, Daniel, Lea, Asbjørn, Jens og John Allan har alle fået job på det ordinære arbejdsmarked gennem KLAPjob og har derfor en masse erfaringer, som de er klar til at dele med andre.
Udvikling gennem arbejde
Ambassadørerne er udvalgt, fordi de alle er gode eksempel på, hvor meget man som voksen med kognitive udfordringer kan udvikle sig gennem sit arbejde.
Men livet som medarbejder er ikke altid en dans på roser. Det kan være hårdt at starte i nyt arbejde, og også disse erfaringer skal ambassadørerne dele ud af.
- Det var ekstremt hårdt fra dag ét, hvor jeg startede et nyt liv. Jeg var meget træt. Men jeg begyndte at elske det mere og mere, og jeg havde mere og mere kommunikation med mine kolleger og følte mig som rigtig ansat. Jeg er meget stolt over den forandring, der er sket, fortæller KLAPjob-ambassadør Asbjørn Jensen.
Ambassadører skal hjælpe og inspirere
Som en del af korpsets arbejde får ambassadørerne en fast telefontid en gang om ugen, hvor de deler ud af deres erfaringer og svarer på spørgsmål om livet på arbejdsmarkedet.
Udover telefontider skal ambassadørkorpset også fortælle om deres arbejdshverdag på KLAPjobs sociale medier og deltage i messer, konferencer og meget andet. Alt sammen med formålet at hjælpe og inspirere andre potentielle arbejdstagere.
- Det er fedt at være den første ambassadør. Jeg vil gerne være med til at udbrede budskabet om dét at komme ud i job og dele succeserne med andre, siger Asbjørn Jensen.
KLAPjobs AMBASSADØRKORPS
Som KLAPjob-ambassadør arbejder man på frivillig basis og varetager opgaver såsom:
- Have ’telefontid’ cirka én time om ugen i et bestemt interval, hvor interesserede kandidater kan ringe, hvis de har spørgsmål til jobsøgningsprocessen, livet på arbejdsmarkedet med mere.
- Deltagelse på messer, konferencer, jobkaravaner, oplæg for STU'ere med mere.
- Inddragelse i KLAPjobs kommunikationsarbejde, eksempelvis ved at lave små videoer eller tage billeder fra deres arbejdsdag, medarbejderfest, frokostpausen med mere.