FaceTime_Emil  og Jette.jpg Foto: Anita Graversen 19.11.2019

FaceTime er blevet en livline mellem Emil og hans familie

Emil Gylling Dissing er en glad ung mand. Men hans verbale kommunikation begrænser sig til nogle få ord og lyde. Og så kan han ’tale’ med kropsbevægelser. Appen FaceTime er blevet Emils primære kilde til kommunikation med hans forældre og søster, når han er på botilbuddet Skovbo ved Galten, hvor han bor.

Af Arne Ditlevsen

- Der kan nogle gange gå flere uger mellem, at vi ser Emil, og der er FaceTime helt fantastisk. Vi bruger det rigtig meget, når vi snakker sammen. Han ringer to gange om ugen, og så kan vi høre, hvordan hans dag har været. Jeg kan også nogle gange ringe til ham.

Det fortæller Emils mor, Jeanette Gylling Dissing. 18-årige Emil skal have hjælp til at facetime, så personalet er altid inde over.

- Det var Skovbos og vores fælles ide at bruge FaceTime, for det er en god måde at holde kontakten på. Og Emil var med på det med det samme. Det giver også mere ro, at vi kan se, hvordan han har det. Og vi kan også bedre få ham ud af en dårlig stemning en dag, når vi kan se hinanden.

Emil kan også bruge en almindelig telefon, men FaceTime giver noget ekstra. Målet er, at Emil selv skal kunne facetime – uden hjælp fra personalet.

- Det træner han. Han skulle gerne kunne bruge det, når han flytter fra Skovbo, og det skal han gøre, når han fylder 25, uddyber Jeanette Gylling Dissing.

Artiklen blev bragt i LEV Bladet nr. 7 2019