KLAP_Sønderborg2.jpg Foto: Anita Graversen 14.10.2016

Så fik vi fast arbejde

Indtil fornylig havde 46-årige Heidi Dorthe Jepsen og den seks år yngre Dan Palmstrøm deres daglige gang på et af beskyttede værksteder under SAABU i Sønderborg.

Men nu er de kun sjældne gæster. De har nemlig fået arbejde på en ”rigtig” arbejdsplads, og begge er mere end tilfredse med deres nye hverdag, som udspringer af SAABUs samarbejde med Projekt KLAP - Mine nye kolleger har bare taget så godt imod mig. Jeg følte mig velkommen allerede fra første dag og har slet ikke været i tvivl om, at det her er det rigtige, siger Heidi Dorthe Jepsen, der er ansat som servicemedarbejder i Bilkas bistro.
- Jeg er også glad for mit arbejde. Jeg skal møde klokken 7 om morgenen, men som regel kommer jeg en halv time tidligere, siger Dan Palmstrøm, der er parkmedhjælper på Universe og hver dag tager sin scooter og kører de 20 kilometer fra lejligheden i Sønderborg til oplevelsesparken i Nordborg.

Første Universe aftale
Mens Bilka er kendt i KLAP-regi og er vant til at ansætte udviklingshæmmede førtidspensionister i job med løntilskud, er det første gang, det sker hos Universe. Her opstod samarbejdet, efter at Dan Palmstrøm havde været i en såkaldt oplevelsespraktik og var blevet så glad for Universe, at han gerne ville blive ved med at arbejde på stedet.
- Vi kunne se, at Dan brændte for det og kunne udføre nogle opgaver, som betyder, at gæsterne føler sig endnu mere velkomne. Han er blandt andet med til at holde vores områder rene og pæne, siger Bodil Agnete Christensen, der er HR- og administrationschef på Universe.

Dan Palmstrøm er med i et team på seks personer, og den stærkt ordblinde sønderjyde fremhæver især en detalje fra sin nye arbejdsplads:
- Kollegerne er flinke ved mig. Det betyder meget. For mange år siden oplevede jeg at blive mobbet rigtig meget på tre andre arbejdspladser, fordi jeg er så ordblind, mindes han.

Vil ikke pakkes ind i vat
I Bilka har kollegerne også en kærlig, indbyrdes omgangstone – og Heidi Dorthe Jepsen er glad, hver gang hun skifter til uniformen. Uanset om det er på dag-, aften- eller weekendvagt, hun møder ind for at tørre borde af og holde styr på service.
-Det er ikke altid, sådan nogen som os får lov til at vise, hvad vi kan. Nogle gange bliver vi pakket alt for meget ind i vat. Men vi kan mange ting, og folk skal ikke gøre os svagere, end vi er. Det er derfor, det er så dejligt at arbejde et sted, hvor der bliver regnet med os, siger hun.

Artiklen blev bragt i LEV Bladet nr. 6 2016